Uluslararası Okçuluk Müsabakaları Biga'da yapılacak

Uluslararası Okçuluk Müsabakaları Biga'da yapılacak

20 Eylül 2011 Salı

İlk uluslararası organizasyonunu 2009 yılındaki atlı okçuluk müsabakaları ile Sivas'ta gerçekleştiren Kemankeş ekibi, tam iki yıl sonra bir uluslararası organizasyonu daha gerçekleştirmek üzere kolları sıvamıştı. Ev sahipliğini Biga Kaymakamlığı adına Fatih Genel'in üstlendiği organizasyona, başta Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü, Biga Okçuluk Spor Kulübü olmak üzere yerel kurum ve kurullar da destek veriyor.

2009 yılında gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan organizasyonun uluslararası davet ve müsabaka ayağını İngiliz Atlı Okçuluk Derneği başkanı Neil Payne ve Kemakeş Grubundan Z. Metin Ateş üstlenmişti. Sami Genel'in kurucusu olduğu Sivas Atlı Spor Kulübü'nün olanakları ve Sivas Valiliği'nin desteği ile yapılan organizasyon büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl, aynı ekibe en başarılı Türk atlı okçusu olarak kabul edilen ve İrlanda'da çalışmaları sürdüren Gökmen Altınkulp'un da katılması önemli bir gelişme oldu. Aynı zamanda yer okçuluğu müsabakaları da bu yıl Dr. Y. Metin Aksoy'un yönetiminde, konusunda yetkin bir ekip tarafından koordine edildi. Türk Okçuluğuna dair önemli bir çeviri eseri de bulunan Dr. Aksoy, ülkemizin en çok öğrencisi olan ilk yay yapımcılarından ve Kore'de yapacağı bir sunumdan ayağının tozu ile müsabakalara eşik edecek.

Türk Okçuluğuna emek veren her kesime hiç bir ayrım gözetmeden davetin yapıldığı etkinlik, kilometre taşlarından biri olacak. Müsabaka sonuçları, Kemankeş web sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanacak
 

Resmi Davet

Biga Kaymakamlığının öncülüğünde, Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü, Kemankeş Okçuluk Grubu ve Biga Okçuluk Spor Kulübü’ nün katkılarıyla Biga’ da bir Geleneksel Okçuluk Müsabakası planlanmıştır. Ülkemizin önemli firmalarından İÇDAŞ’ ın ana sponsorluğunu yaptığı etkinliğimiz Çanakkale Valimiz, İl Genel Meclisimiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızca da desteklenmiştir.

1726 yılında rekor kırarak İstanbul Ok Meydanında “Menzil Taşı” dikmeye hak kazanmış Biga Sancak Beyi Osman Bey anısına düzenlediğimiz “Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri” 30 Eylül Cuma akşamı Kırkgeçit Kaplıca Otelinde vereceğimiz tanışma akşam yemeği ile başlayacaktır.

01 Ekim Cumartesi günü aynı otelde saat:07.00’ de kahvaltı ve saat:08.00’ de otobüsle Turnuva sahasına hareket ve ardından saat:09.00’ da turnuva başlayacaktır. Turnuvanın Atlı Okçuluk bölümü “Kayseri Atlı Okçuluk Kulübü” tarafından yönetilecek ve Yer Okçuluğu bölümü Kemankeş Okçuluk Gurubu tarafından yönetilecektir.

Sabah saat:09.00’ da başlayacak olan turnuva doğa ortamında akşam 17.00’ ye kadar devam edecektir. Turnuva alanında el sanatlarına dönük muhtelif sergiler açılacaktır. Böylece misafirlerimiz Biga’mızı daha iyi tanıma imkânına kavuşacaklardır.

01 Ekim Cumartesi günü öğlen yemeği geleneksel pilav+keşkek+ayran tarzında sunulacaktır. Okçuluk organizasyonun tamamını konu alan bir fotoğraf yarışması yapılacak ve dereceye giren ve yayınlanmaya değer bulunan fotoğraflar daha sonra bir kitap halinde bastırılacaktır. Turnuva alanımız aynı zamanda bir mesire yeri olduğundan isteyenler Cuma günü çadırlarını kurup geceyi doğa ortamında geçirebilecek ve isteyenler Cuma ve Cumartesi günleri aileleri ile birlikte piknik yapabileceklerdir. Turnuva sonrası yarışmacılar otellerine geçip akşam yemeğinden sonra dinlenebileceklerdir. Yarışmada kullanılacak atlar Uşak Atlı Spor Kulübü ve Sivas Atlı Spor Kulübünden sağlanacak ve atlar Perşembe günü en geç Cuma sabahı Biga’ da olacağından isteyenler atlara binme ve deneme imkânı bulacaklardır.

02 Ekim Pazar Günü yerli ve yabancı misafirlerimiz kostümleriyle saat:09.00’ da Biga Merkezde Merkez Avcılar Kulübü Bahçesinde düzenleyeceğimiz açık büfe köy kahvaltısına katılacaklardır. Tüm protokolün ve halkımızın katılımlarıyla yapılacak olan kahvaltıda üst düzey protokolle beraber, efsane sanatçı Cüneyt ARKIN ve karizmatik sanatçı Cemal HÜNAL ve Serdar KILIÇ’ da bizlerle olacaktır.

Kahvaltı sonrası saat:11.30’ da mehter eşliğinde cirit kulüplerinin atları ve yarışmacı okçularımız, protokol ve halkımızla birlikte yürüyüş başlayacak ve İÇDAŞ Kapalı Spor Salonuna kadar yürüyüş devam edecektir. Saat:12.30’ da kapalı spor salonunun açılışının ardından hemen bitişikteki stadyuma geçilecek ve mini mehter konserinin ardından Cirit Gösterisi, Atlı ve Yaya Okçuluğu gösterileri ve ödül töreni gerçekleştirilecektir.

Ödül Töreninin ardından bir hayırsever vatandaşımız tarafından yapılan “Dr. Leman BAŞARI” Anaokulumuzun açılışı yapılacak ve böylece program sona erecektir.

Katılımcılara, destek olanlara ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyor, organizasyonun kazasız, belasız bir şekilde tamamlanmasını ve sizlere karşı mahcup olmamayı diliyorum.

Selam ve Saygılarımla 07.09.2011

Fatih GENEL
Biga Kaymakamı



Kaynak belirtmek şartı ile içeriği kopyalayabilirsiniz. Kemankeş® markası tescillidir ve tüm hakları saklıdır.